Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro

La plimbare - Transalpina, Romania

La plimbare - Transalpina, Romania

In cazul in care ati vrea sa colindati meleagurile tarii noastre, Transalpina este una dintre recomandarile mele calduroase. Drumul pana acolo nu-i rau dar nici foarte bun nu-i, insa atunci cand incepi sa urci pe Transalpina situatia se schimba, drumul este foarte bun - cel putin asa era acum ceva vreme, doar ca nu prea erau marcaje.

Romania / Transalpina - aprilie 2012

Am luat drumul spre Pitesti, apoi spre Valcea, urmand ca apoi sa urcam pe Transalpina spre Sebes. Peisajul de munte incepe deja dupa Valcea iar aerul este mult mai curat decat la campie.

Muntii par foarte aproape, zici ca mai e putin, insa e cale lunga pana la zapada neatinsa.

Si-am inceput sa urcam. Si am urcat, si am tot urcat. Peisajul incepe sa iti ia respiratia iar presiunea sa iti infunde urechile. Incepi sa iti dai seama ca lumea nu este chiar atat de mare atunci cand o privesti de la inaltime.

Sa aveti masina pregatita pentru ca aveti de urcat, faceti o mica revizie si asigurati-va ca trage bine la urcare si nu se incinge - nu e placut sa stai pe marginea drumului cu capota ridicata ca sa ti se bronzeze motorul. Noi am urcat voiniceste cu 75 de cai plini de entuziasm, nicio problema, conteaza foarte mult racirea, mai ales vara.

In imaginea de mai sus se vede Ranca, o localitate a hotelurilor, sincer, nu cred ca are locatari sau daca are, fiecare are cate o vila de inchiriat. Ce-i drept, zona te relaxeaza complet iar aerul este foarte curat, sunt sigur ca au clienti tot timpul anului.

Cum mergeam noi incetinel, am ajuns la capatul drumului, care a inceput sa se ingusteze pentru ca pe margine era din ce in ce mai multa zapada si din ce in ce mai putin asfalt. Pana cand am ajuns sa vedem doar zapada si asfalt deloc. Din spate, niste oameni pregatiti si informati, veneau cu un Logan, fiecare cu o pereche de ski, pregatiti de partie.

Deci, daca vreti sa parcurgeti tot drumul mergeti vara, preferabli prin iunie-iulie ca sa fiti siguri.

Eh, am facut o fotografie si ne-am intors pe unde am venit, cu buza putin unflata si cu frana apasata bine. Noi nu venisem la partie, si nici tanc n-am adus ca sa facem partie pe asfalt. Urmeaza sa trecem alta data pe la Obarsia Lotrului si apoi spre Sebes.