Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro

Intre fotografie si tehnologie

Intre fotografie si tehnologie

Nu toata lumea stie dar, jobul unui fotograf nu se incheie atunci cand a finalizat sedinta foto, rolulu lui nu este doar sa apese pe declansatorul camerei; fotografiile trebuiesc editate, sortate si retusate cu grija.

Fotografiile pot fi prelucrate printr-o editare de baza si/sau o retusare in detaliu.

Toate fotografii sunt editate

Editarea se refera la aspecte generice ale fotografiei: expunere, culoare, temperatura si altele. Toate fotografiile oferite de noi sunt editate, in functie de nevoi. De multe ori camera se inseala in ceea ce priveste lumina iar fotograful are datoria de a o readuce la viata, de a oferi clientului un produs finit - asa cum nu vrei sa iei de la dealerul auto o masina nevopsita.

In cazul in care va intrebati, fotografiile erau editate si inainte de era digitala, atunci cand fotografia se facea pe film. Prin diverse procese chimice sau prin expunerea la lumina, fotografiile puteau fi facute mai luminoase si chiar sa aiba diferite tente de culoare.

Dar, sa revenim in secolul nostru.

Retusarea digitala a fotografiilor

Retusarea presupune mult mai multa atentie la detalii, modificari punctuale, stergerea elementelor nedorite (cabluri, cosuri de gunoi etc), inlaturare fire de par, netezire ten si multe altele. Aici apar adevaratele beneficii ale erei digitale, aici apare magia.

Servicii de fotografie complete

Dupa cum ziceam, fotografia digitala vine la pachet cu postprocesarea si, este foarte important sa ai parte de o postprocesare de calitate si facuta cu bun-gust.

 

Programeaza-ti sedinta foto