Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro

Modalitati de stocare a fotografiilor

Modalitati de stocare a fotografiilor

Orice eveniment personal se transforma in timp intr-o lista de amintiri, momente placute pe care vrem sa le retraim peste ani. Fotografia este cel mai bun mod de a capta si pune la borcan amintiri. O fotografie face cat o mie de cuvinte, doar daca este pastrata.

Deci, cum putem sa pastram fotografiile?
Nu, nu functioneaza cu borcanul, am incercat.

Iata cateva sfaturi.

Prima varianta de stocare (cea mai gresita abordare) este sa pastram toate fotografiile in computerul nostru, pe telefon si alte medii electronice in care avem mare incredere ca sunt nemuritoare si vor dura vesnic. Evident, acolo sunt in siguranta pana la primul virus cretin, pana la primul fulger sau chiar o simpla pana de curent. Sa nu te bazezi pe telefon, acesta se pierde, se fura sau se vinde, nu te atasa prea tare de el.

A doua varianta de stocare vine in completarea primei solutii si este sa iti pastrezi fotografiile pe un PC dar cu un backup (copie) pe un hard disk extern. Back-ul trebuie facut din cand in cand iar noul hard disk trebuie folosit doar pentru backup, fara alte intrebuintari; te va incurca prin casa, il vei plimba din dulap in dulap si vei avea impresia ca este inutil, pana cand... iti vei da seama ca este singura raza de soare sa-ti recuperezi amintirile. Atunci vei incepe sa il venerezi, poate chiar ii vei da cateva pupicuri.

Atentie! Backup inseamna ca ai deja fotografiile pe PC si ai o copie in plus pe acel hard disk. Orice device poate sa cedeze, chiar si un hard disk de backup; ideea de backup este sa ai doua copii.

A treia varianta, mai fancy si mai comoda, este sa iti pastrezi fotografiile in cloud, doar ca in loc sa dai 300 de lei pe un hard disk, poti sa dai 20-30 de lei pe an. Nu zic ca e rau, zic doar ca e destul de scump pe termen lung, daca vrei un spatiu decent de stocare. Evident, ai putea sa iti faci cont gratuit la Dropbox, Sync sau alte solutii de cloud dar cu un spatiu mai limitat.

In concluzie, recomand un hard disk extern (cu USB) pe care sa ai o copie cu fotografiile tale, este o solutie ieftina pe termen lung (dai bani doar o singura data) si este si foarte util. Solutia de cloud este foarte buna doar ca devine o usoara povara pe termen lung.

Bafta la pastrat amintiri!

PS: Chiar am inceput sa ma uit pe fotografii de acum ceva ani si mi-a aparut un mare ranjet pe fata. Mare minune este fotografia.