Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro Fotograf Fashion and Corporate Bucuresti - octavi.ro

O plimbare in Dubai, 2018

O plimbare in Dubai, 2018

O sa incep cu concluzia: mi-a placut Dubai, l-as recomanda cu siguranta.

De ce sa mergi in Dubai?

Poti vedea arhitectura si idei de constructii spectaculoase puse in practica. La constructia multor cladiri au participat oameni geniali si este chiar impresionant ce au realizat intr-un timp relativ scurt.

Cultura este mult diferita de cea europeana, este impresionant de curat si de putin praf in ciuda faptului ca esti aproape de desert. Nu ai voie sa mananci, sa mesteci guma si multe altele - vedeti aici o mica lista. De asemenea, imbraca-te civilizat, e frumos sa respecti cultura locala.

Ca si buget, o masa incepe de la 50 lei (fast food) dar o masa la restaurant ajunge pe la 150-200 lei. Schimba-ti ceva bani din tara ca sa ai si cash dar poti face fara probleme plata cu cardul, cursul de schimb este foarte Ok.

Apa marii este calda inca din februarie iar plajele private sunt foarte curate.

Nu ratati mersul in safari dar daca aveti rau de miscare pregatiti-va pentru ce-i mai rau.

Cateva dezavantaje

Nu prea poti merge pe jos, distantele sunt mari, noi am circulat cu metroul dar si mersul cu taxiul este relativ ieftin pentru distante scurte-medii. Sfat: mergeti cu taxiul la Dubai Mall, daca mergeti cu metroul pregatiti-va de 15-20 min de mers pe jos, de la metrou la mall prin pasaje pietonale.

Daca vrei sa bei ceva alcool fa-ti provizii cand ajungi, din Duty Free, nu gasesti alcool decat la unele baruri si restaurante si este destul de scump. Exista cluburi, baruri si viata de noapte, in ciuda a ceea ce lumea crede despre emirate.