Octavian Irimia - fotograf Bucuresti, Servicii de fotografie - www.octavi.ro Octavian Irimia - servicii de fotografie - www.octavi.ro

La plimbare - review Corfu, Grecia

La plimbare - review Corfu, Grecia

M-am decis sa fac o serie de articole cu review-uri ale locurilor interesante pe care le-am vizitat, relatari de la fata locului. Chiar daca unele s-au intamplat acum multi ani si este posibil sa nu mai fie valabile 100%, este un review sincer, fara nicio reclama.

Grecia / Corfu - august 2011

In Corfu am avut primul meu zbor. Emotii, ca la teza la romana, dar a fost foarte bine. Mult mai bine decat niste amarati din Timisoara care au facut 24 de ore cu autocarul.

De aici puteti deduce primul sfat: daca mergeti in Corfu, mergeti cu avionul.

Plajele din Corfu sunt foarte frumoase, peisaje colorate si ape limpezi. Principalul secret al culorilor de poveste si al peisajului mirific il reprezinta plajele cu pietre. Nu va imaginati ca sunt bolovani in care sa-ti rupi picioarele, sunt plaje cu pietricele mici, chiar confortabile de asezat o patura pe ele. Desi pe plaja sunt pietricele, in apa dai de nisip fin destul de repede.

Dupa mici plimbari pe langa insula am descoperit ca exista si plaje cu nisip dar sunt bine ascunse si, ce sa zic, au un nisip care este mai mult un balastru, asa ca nu va asteptati la nisip fin. Din acest punct de vedere, litoralul romanesc este privilegiat, noi avem nisip fin si plaje intinse in majoritatea statiunilor.

Noi am fost in statiunea Ipsos, in august, pot sa spun ca m-am minunat cat de libera era plaja, o plaja foarte ingusta, maxim 2-3m de la strada insa foarte libera la orice ora. A fost cald insa noi nu suntem genul care se plange de caldura.

In cazul in care va intrebati, plaja este intre trotuar si mare. Destul de cozy :)

Peisajele superbe din Corfu pot fi admirate si mai bine daca iti inchiriezi o masina sau, poti opta pentru plimbari cu vaporul. Noi nu am inchiriat masina si o spun cu regret, cred ca am fi descoperit mult mai multe locuri frumoase pe cont propriu dar, recomand plimbarile pe vapor, insula este foarte spectaculoasa vazuta de pe mare.

Mergeti in capitala insulei (Kerkiras) si, de asemenea, nu ratati Bella Vista, este un peisaj frumos, merita drumul pana acolo.

In rest, ca oriunde in Grecia, mancare buna daca alegi locul potrivit (in principiu unde e multa lume), spiritul grecesc care te relaxeaza imediat ce ajungi in aeroport, piscina la hotel, daca ai, este oarecum inutila pentru ca marea este superba.

Mai sus este Insula Soarecelui, o zona foarte placuta, are un mic aeroport in zona unde avioanele vin dinspre mare si au un spatiu foarte ingust de aterizare.

Pe insula sunt multe plaje salbatice care asteapta sa fie descoperite, inguste dar foarte curate.

Daca aveti intrebari, scrieti in comentarii si o sa incerc sa va raspund cat pot de repede si bine.