Octavian Irimia, Servicii de Fotografie

Intre fotografie si tehnologie

Nu toata lumea stie dar, jobul unui fotograf nu se incheie atunci cand a finalizat sedinta foto, rolulu lui nu este doar sa apese pe declansatorul camerei; fotografiile trebuiesc editate, sortate si retusate cu grija.

Oferim fotografii editate

Fotografiile pot fi prelucrate printr-o editare de baza si/sau o retusare in detaliu.

Editarea se refera la aspecte generice ale fotografiei: expunere, culoare, temperatura si altele. Toate fotografiile oferite de noi sunt editate, in functie de nevoi. De multe ori camera se inseala in ceea ce priveste lumina iar fotograful are datoria de a o readuce la viata, de a oferi clientului un produs finit - asa cum nu vrei sa iei de la dealerul auto o masina nevopsita.

{"order":2,"width":1100,"height":621}

In cazul in care va intrebati, fotografiile erau editate si inainte de era digitala, atunci cand fotografia se facea pe film. Prin diverse procese chimice sau prin expunerea la lumina, fotografiile puteau fi facute mai luminoase si chiar sa aiba diferite tente de culoare.

Dar, sa revenim in secolul nostru.

Detaliile fac diferenta

Retusarea (sau "prelucrarea avansata", cum ii spunem noi) presupune mult mai multa atentie la detalii, modificari punctuale, stergerea elementelor nedorite (cosuri de gunoi, cabluri etc), inlaturare fire de par, netezire ten si multe altele. Aici apar adevaratele beneficii ale erei digitale, aici apare magia.

{"order":3,"width":1100,"height":290}

"Eu nu retusez, eu dau fotografiile naturale"

Unii fotografi se considera "profesionisti" pentru ca nu folosesc Photoshop, pentru ca ofera fotografiile direct din camera.

Unii sunt fotografi buni si fac un stil din asta, o alegere proprie, de a nu face modificari majore. Majoritatea insa, sunt doar nepasatori, genul "nu ma pricep si nu vreau sa dau bani pe Photoshop" sau "mi-e lene sa mai iau toate fotografiile la mana, ia-le asa cum sunt".

Acum, ca si client, dintre fotografiile de jos, o preferi pe cea din dreapta sau pe cea din stanga?

{"order":4,"width":1100,"height":721}

 

Crezi ca un profesionist costa prea mult? Stai sa vezi cat te costa un amator.
You think it's expensive to hire a professional, wait until you hire an amateur.
Red Adair

Treaba facuta de un amator

Programeaza-ti sedinta foto